Friluftsliv

Oppdrag Norge

Sove under stjernehimmelen, oppleve nordlyset tett på eller vandre på bortgjemte stier? Norge for våre føtter. 

Linjetur til Svalbard

Velkommen hit du som er glad i å dra på tur. Hos oss skal du få ditt livs mulighet til å oppleve hvor utrolig variert og vakkert det er i dette landet som vi kaller Norge. Vi starter med tinderangel ytterst i magiske Lofoten, fortsetter i Jotunheimen med bre- og klatrekurs innunder  Galdhøpiggen, padler oss gjennom ville Femundsmarka, gjennomfører høstseilas opp langs vestlandskysten og avslutter i mai med en 10 dagers midnattsolekspedisjon på Svalbard med pulk og kiter. Hele Norge tas i bruk! 

Utover vinteren - fra november til mai -  handler det meste om ski/brett og vinterfriluftsliv. Toppturer til Jostedalsbreen og Hallingskarvet, snøhule/iglookurs på Hardangervidda, isklatring, kiteing og skredkurs i Hemsedalsfjella og mye mere.

Alle disse turene betyr selvsagt mye reising. Vi bruker tog/minibuss når vi er ute og farter, og legger stor vekt på å opptre bærekraftig og hensynsfullt underveis. Idealet vårt er å unngå varige spor i naturen." 

Du kan følge oss på Instagram

Fjelltopp

Praktisk info

Friluftsliv - Oppdrag Norge lar deg utforske naturen i Norge på dine egne premisser.

Året er delt opp slik at vi har tre linjedager i uka, utenom fem-seks uker (linjeukene) der vi er på tur hele uka.

Pris for skoleåret 24/25:

Pris helårsstudie: kr 140 000,-

Pris halvår høst:   kr 68 000,

Pris halvår vinter/vår: kr 72 000,-

Lånekassen gir et lån på kr 137 907 ,- 60 prosent av denne summen er lån, 40 prosent er lån som blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole. For å få omgjort lån til stipend, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10 prosent.

Sammenlignet med et studieår, så er et år på folkehøgskole billigere. Alt dette er inkludert; mat, strøm, internett, husleie, faglige aktiviteter og reiser. På enkelte linjeturer kjøper du selv lunsj.

Oppstart: 25. august/3. januar
Avsluttes: medio mai

Spørsmål?
arne@hallingdalfhs.no
Tlf: 469 16 040

Eqlndpmd

Oppdag Norge sammen med gode turkammerater!

Søk nå

IMG 6175
Arne G

Arne Myksvoll er lærer på Oppdrag Norge. Han vokste opp i Bergen, og har lang erfaring som friluftslærer på folkehøgskoler i Sogndal og Bømlo i tillegg til Hallingdal Folkehøgskule. Arne er utdannet innen idrett, friluftsliv og naturfag ved høgskolene i Telemark og Sogn og Fjordane og Idrettshøgskolen i Oslo. Friluftslæreren vår er interessert i de fleste former for friluftsliv, men liker aller best å være i vinterfjellet.

Motto: Ut på tur, i pakt med natur!

Dersom du har spørsmål om Oppdrag Norge, kan du kontakte Arne på arne@hallingdalfhs.no/tlf. 46916040.

IMG 0757
Isklatring
IMG 4261
Brosjyre (4)

Utstyrsliste

Utstyr du må ha til skolestart er følgende:

Klær

 • Varmt undertøy, gjerne ull
 • Skjorte/genser
 • Tykk ullgenser, fleece
 • Vind- og vanntett jakke og bukse
 • Votter (også vindvotter), lue og skjerf

Fottøy

 • Fjellstøvler – kraftige sko som du kan bruke til både vandreturer, breturer og klatring
 • Skistøvler til telemark/randonèebindinger. Skistøvlene må egne seg til både gåing og kjøring på ski

Skiutstyr

(kan skaffes etter skolestart)

 • Ski til fjellbruk - ski med innsving og uten smørelomme. Litt bredere ski gir stødighet og kjøreglede.
 • Skifeller
 • Kraftige staver med god trinse

Øvrig utstyr

 • Ryggsekk (60 – 80 liter)
 • Sovepose (bør tåle minimum 15 minusgrader)
 • Liggeunderlag (tykt - til vinterbruk)
 • Kraftig snøspade
 • Kartmappe og kompass
 • Termos, dyp tallerken og turbestikk
 • Hodelykt

Hallingdal Folkehøgskule står for fellesutstyr som telt, brennere/kokekar, isøks, stegjern, generelt klatreutstyr til klatring/brevandring, sikringsutstyr til klippe og is, skredutstyr, førstehjelpsutstyr og pulker.

IMG 5441

Linjereise utland

Sent i april pakker vi pulkene med alt vi trenger for avslutningsturen vår. Reisen går nordover til Svalbard på 78 grader nord. Der skal vi leve i villmarka med fjellski, telt og primuser i ti dager og oppleve den arktiske villmarka på sitt beste. Gjennom daler, over breer og opp på topper. I de lyse nettene bytter vi på å holde isbjørnvakt mens de andre sover,-i de enda lysere dagene er vi underveis fremfor pulkene mot neste leirplass.

 

 

Husk å ha dette klart når du starter på skolen:

 • Gyldig pass for minst ett år fram i tid
 • Reiseforsikring
 • Europeiske helsetrygdekort
 • Innbo/utstyrsforsikring

Oppdrag Norge er ikke linjen for verdensmestere. Her holder det fint at du er i allminnelig grei form. Det aller viktigste er at du har lyst til å utforske naturen i Norge sammen med gode turvenner. Hallingdal ligger midt i smørøyet for det aller meste av friluftsliv, - bare en kort tur ut og vi er i gang. Litt lengre er det for å seile, men om vi vil på sjøen toger vi til Bergen og seiler ut derfra. Når snøen kommer i oktober/november har vi et utall skiturer å velge mellom; toppturer i Hemsedalsfjella eller Jotunheimen, langturer med pulk og kiter innover Hardangervidda eller Skarvheimen, - vi bor midt i mulighetene!

Hva er så poenget med all den fartingen  rundt i Norge?

Vi tror at alt det du opplever og alt det du gjør, påvirker deg videre i livet ditt. At det skaper grobunn for tanker, meninger og holdninger som vil være med på å forme deg, og da indirekte også de menneskene du møter på din vei. Her synes vi at også skogen og fjellet må få komme litt på banen, - vi ønsker rett og slett å legge til rette for at gode naturopplevelser og turopplevelser blir med videre inn i samtaler og beslutninger, diskusjoner og valg for fremtiden vår.                    

Velkommen til et år med friluftslivets gleder på folkehøgskolen vår her på Gol! 

 

 

 

119116854 2056598507808977 4526400368514980355 N