Valgfag

Med majestetiske fjell og trolske skoger i Hallingdal rundt deg kan du gjennom valgfagene på folkehøgskolen lære noe helt nytt eller gå i dybden på noe du allerede interesserer deg for. Lærerne på Hallingdal Folkehøgskule har lang fartstid og god kompetanse - dette blir begivenhetsrikt! 

Valgfag Hovedbilde

Det er dine og de andre elevenes interesser, samt lærerressursene som avgjør hvilke valgfag som blir prioritert. Du kan velge to valgfag før og etter jul. Altså 4 valgfag til sammen på et skoleår:)

Under ser du eksempler på valgfag som kan være aktuelle.

Powsurf

Powsurf

Lyst til å surfe på snøen? Den ultimate frihetsfølelsen. Lag ditt eget brett, surf når snøen kommer <3

Jedi Jibbing

Jibben Lever

Jibben lever og vi skal leve jibben sammen!

Her vil du gå i ærverdige fotspor. Du er på historisk grunn - du følger nemlig i fotsporet til Hallingtoget <3

Hvem er de? Øystein Bråten, Bendik Øye, Gaute Foss Morken og Robert Ruud med flere. Sjekk de ut på insta, da skjønner du greia. Du har kanskje brukt høsten i Hagan? Da er det naturlige valget Jibben lever som fredagsvalgfag. Visste du at Leo Landrø har vokst opp i Hagan? Alt dette og mer skal du lære om mens du står på ski i en av Norges beste terrengparker. Jibbing er kultur.

IMG 3603

Turn

Spretten turnopplæring! Du lærer grunnleggende elementer på matte, trampett og trampoline i tillegg til styrke og bevegelighetstrening.

Snapchat 1367442839

Grønn kvardag

Grønn Kvardag er et valgfag for deg som vil lære hvordan du kan gjøre gode natur- og miljøvalg i hverdagen. Vi skal tilegne oss erfaring gjennom å stikke fingrene i jorden, sette hodene våre sammen, være kreative, innovative og bidra til en bærekraftig innsats for felleskapet.

Yoga

Yoga

Lær deg enkle yogaøvelser, pusteteknikker, meditasjon og avspenning.

Musikk

Musikk

Vil du synge eller spille i band? Lære deg å spille et instrument? Hallingdal Folkehøgskule byr på øvingsrom og instrumenter.

Off+Piste

Off-piste

Klar for å spenne på deg ski eller brett og utforske hemmelige fjellsider i Hemsedal og i Sudndalen?

Reproduksjon

Redesign

Lær deg å reparere eller redesigne ski, hjelm, kjoler, bukser, ski eller sko. Vi lager også batikk.

IMG 4082

Frisbeegolf

Lyst til å lære deg mange forskjellige kast? Forstår du ikke tallene som står på discene? Det ordner seg! På frisbeegolf valgfag skal vi leke oss frem til løsninger - og du vil bli bedre. Viktigst av alt er at det er SUPER gøy:)

Hagan

Hagan

Bli med på sommer - og høstrailing, og design av egen hagepark. Legg grunnlaget for en herlig skisesong!

9052962

Kajakkbygging

Padle i Hallingdalselva? Bygg din egen grønlandskajakk i tre og linduk etter egne kroppsmål. Vi har verksted på skolen med nødvendig utstyr. Ekstra kostnader: Cirka 3500,-

Henna Balanse

Livsfilosofi

Reflektere over livet? Her undrer vi oss over ulike tema som du selv er med på å bestemme. Vi har tidligere filosofert rundt valg, bevissthet, arv og miljø, kjærlighet og om det finnes liv på andre planeter.

Folkehogskole Hallingdal Klatring Vegg

Buldring

Sansen for klatring? Vi har eget buldrerom og suverene buldremuligheter ute i naturen, både her på Gol og ellers i Hallingdal. Nede i Gol har vi også fått en stor klatrevegg med 2 større buldrerom!

334961645 768698854338541 1987403860423979876 N

Skrotshredd

Skrotshredd eller rafsing på ski og brett!

Her skal vi på ski og snowboard uansett vær og forhold. Kanskje det blir gode forhold, kanskje det blir helt søppel. Eventyr blir det hver gang;-)

Image Asset(1)

Langrenn

Lær deg både skøyte - og klassisk teknikk og gå langturer på ski over Golsfjellet og i Hemsedal. Her tenner vi bål og lager koselige rasteplasser.

Løkke+Hockey

Løkkehockey

Hockeyspill og skøytelek på Glitre stadion. Passer for alle nivåer.

Idrett4

Terrengsykling

Hallingdal byr på terrengsykling blant høye fjell og langs nydelige fosser og elver. Utforsk spennende stier i et unikt og vilt landskap!

Stressmestring

Stressmestring

Lyst å lære teknikker for å mestre stress? Vi samtaler rundt hva som skaper stress, hva det gjør med kropp og sinn og hvordan vi kan håndtere det. Du kommer til å lære om er meditasjon, pust, TRE ( tension and trauma releasing exercises), frontal/occipital hold og avspenning.

Bunn+Og+Grunn

I bunn og grunn

Vi trener kjernemusklatur med fokus på mage og rygg: de spesielle muskelgruppene som har som formål å sørge for kroppens stabilitet. Perfekt grunntrening med tanke på lang, skadefri og og morsom skisesong.